Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Turism etic și echitabil

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Turism etic și echitabil, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Dezvoltarea regională din punct de vedere economic, social şi cultural se poate realiza cu succes prin susţinerea unui turism etic şi echitabil, consideră candidatul PMP la Primăria Cluj- Napoca, Fiţiu Avram. Având în vedere acest considerent, candidatul PMP a elaborat un proiect care are ca scop sprijinirea turismului în Cluj-Napoca, cu respectarea normelor de etică şi echitabilitate. În această manieră, oraşului nostru i-ar fi mai uşor să-şi contureze o identitate culturală şi să se promoveze.
Candidatul PMP, Fiţiu Avram, intenţionează să încurajeze artizanii locali să-şi certifice produsele şi să le facă vizibile pe piaţă, în special pentru turişti. Producţia locală a elementelor cu încărcătură culturală, precum produsele de artizanat, au puterea de a propulsa turismul din Cluj-
Napoca, tocmai prin reprezentativitatea pe care o au pentru regiune, constituind obiecte specifice regiunii.
Cum şi-a propus candidatul PMP, Fiţiu Avram, să determine artiştii meşteşugari din Cluj- Napoca să contribuie la dezvoltarea oraşului? Prin certificarea internaţională etică şi ecologică a artizanatului lor, conform spuselor sale. Candidatul PMP doreşte să facă apel la o politică publică
prin care să susţină aceste demersuri, având încredere că o astfel de iniţiativă va veni cu câştiguri semnificative pentru localitatea noastră.
Un astfel de proiect ar putea constitui oportunitatea artizanilor locali de a se remarca şi de a-şi promova produsele realizate. De asemenea, nota de autenticitate a regiunii ar fi accentuată de aducerea în atenţie a elementelor create la nivel local după specificul nostru, atrăgând din ce în ce mai mulţi turişti, crede candidatul PMP.

Va putea avea acest proiect un asemenea impact precum cel despre care ne vorbeşte candidatul? Cât de mult poate să schimbe mersul economiei locale şi al turismului dacă se realizează certificările etice ale produselor de artizanat clujene? Vor fi artiştii meştesugari locali încântaţi de o astfel de iniţiativă care îi vizează?