Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Transport gratuit pentru elevii din zona urbană și periurbană

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Transport gratuit pentru elevii din zona urbană și periurbană, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Introducerea unor autobuse şcolare ecologice care să funcţioneze în regim gratuit pentru copiii din Cluj-Napoca şi din zonele periurbane este una dintre iniţiativele candidatul PMP pentru funcţia de primar al Municipiului Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, pe care acesta intenţionează
să le implementeze. Proiectul respectiv se doreşte a veni în întâmpinarea nevoilor părinţilor, dar şi ale elevilor, protejând totodată mediul înconjurător şi impactând pozitiv dinamica oraşului.
Candidatul PMP consideră că introducerea unor mijloace de transport gratuite, menite să ducă şi să aducă elevii zilnic de la şcoală, ar uşura vieţile părinţilor, preluând această responsabilitate de pe umerii lor şi aducând, în acelaşi timp, multe alte beneficii. Printre acestea s-ar număra cadrul social în care ar fi integraţi copiii odată cu punerea în funcţiune a acestor autobuse şcolare, cadru potrivit pentru a stimula interacţiunea dintre elevi şi colegii lor, susţinând integrarea şi dezvoltarea abilităţilor sociale.
Dar ce ar putea aduce suplimentar aceste autobuse şcolare, în condiţiile în care elevii deja se bucură de transport public gratuit în Cluj-Napoca? Ar fi justificată finanţarea unor autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor la şcoala pe care o frecventează?
Candidatul pune accent pe siguranţa pe care aceste autobuse şcolare ar oferi-o elevilor, tocmai datorită exclusivităţii faţă de aceştia şi a faptului că ar fi luaţi şi lăsaţi chiar în faţa şcolii, dar şi pe aspectul ecologic, aceste autovehicole fiind astfel concepute încât să fie prietenoase cu mediul
înconjurător, diminuând nivelul de poluare al oraşului în timp.

Candidatul PMP, Fiţiu Avram, intenţionează să aloce sute de autobuse şcolare pentru a asigura transport gratuit elevilor atât din zona urbană, cât şi din cea periurbană. Acestea vor fi autovehicule ecologice, contribuind la planul de ecologizare a oraşului pe care candidatul PMP, Fiţiu Avram, şi l-a conceput, cu intenţia de a transforma Cluj-Napoca într-un oraş verde.