Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Street Food Ecologic

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Street Food Ecologic, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Candidatul la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, a venit cu o propunere de politică publică prin care să fie finanţată introducerea mâncarurilor sănătoase şi autohtone în cadrul festivalurilor stradale de profil. În acest fel, candidatul propus de PMP intenţionează să confere
beneficii multiple simultan prin această mişcare. Astfel, acest proiect se doreşte să aducă preparatele cu specific local de tipul “slow food” mai aproape de clujeni, susţinând alegerea unui regim alimentar sănătos, ca stil de viaţă, şi promovând, în acelaş timp, produsele tradiţionale regiunii noastre.
Candidatul PMP este preocupat de domeniul ecologiei în care şi activează, şi susţine consumul responsabil atunci când vine vorba de hrana de toate zilele. Planul său este să transforme municipiul Cluj-Napoca într-un oraş verde, iar acest lucru trebuie să aibă impact inclusiv în ceea ce înseamnă festivaluri locale. Se doreşte promovarea alternativelor sănătoase,
atât când vine vorba de mediul de viaţă, dar şi de consumul alimentar.
Un astfel de proiect ar putea avea un impact puternic în economia locală, prin promovarea preparatelor locale la fesivalurile de tipul „street food”, care au câştigat atât de multă popularitate şi în ţara noastră în ultima perioadă. În acest fel, producătorii locali ar avea şansa să se remarce şi să-şi facă cât mai cunoscute produsele, iar clujenii ar avea de ales între variante
sănătoase de preparate la festivalurile culinare stradale. Acest lucru se întâmplă deja în oraşele care şi-au câştigat titlul de „oraşe verzi”, alegând să găzduiască evenimente de „street food ecologic” în locul produselor de “fast-food” pe care le găsim, de obicei, la tarabele de mâncare în cadrul evenimentelor organizate de oraşul nostru.
Şi-ar dori locuitorii oraşului Cluj-Napoca adoptarea unei politici publice care să finanţeze şi şă susţină introducerea comercializării unor mâncăruri şi a unor produse sănătoase, cu specific local, la evenimentele stradale locale?