Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Someșul navigabil

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Someșul navigabil, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Candidatul PMP, Fiţiu Avram, atrage atenţia asupra uneia dintre resursele de care dispune Clujul, fără însă să o valorifice la potenţialul său, şi anume Someşul. Într-unul dintre cele o sută de proiecte din portofoliul său politic, candidatul PMP, Fiţiu Avram, a elaborat un plan de face Someşul navigabil până în 2024. Acesta ne vorbeşte despre oportunităţile pe care clujenii le-ar putea accesa dacă această iniţiativă ar fi implementată în Cluj-Napoca. Candidatul Fiţiu Avram este convins că prin introducerea unei politici publice care să sprijine această idee Someşul ar putea ajunge să fie din nou împânzit de bărci, canoe, caiace, plute şi altele asemenea, care să servească în scop recreational, şi nu numai. O astfel de abordare ar putea impacta puternic turismul din Cluj-Napoca şi ar oferi nenumărate facilităţi şi opţiuni accesibile localnicilor în ceea ce priveşte modul de petrecere a timpului liber. Candidatul Fiţiu Avram este de părere că o astfel de resursă precum Someşul nu ar trebui sub nicio formă ignorată, ci, din contră, valorificată la un nivel cât mai înalt, tocmai pentru a oferi clujenilor toate beneficiile pe care le-ar putea accesa.
Ideea din spatele acestui proiect politic a venit urmărind exemplul altor mari oraşe, unele din state mai dezvoltate, care au implementat iniţiative similare şi care acum trag foloasele de pe urma acestora. Proiectul de faţă, propus de candidatul PMP pentru funcţia de primar al Municipiului Cluj-Napoca. Fiţiu Avram, face parte din portofoliul de candidatură al acestuia, alături de alte nouăzeci şi nouă de proiecte verzi. Cele o sută de proiecte ecologice urmăresc să transforme Cluj-Napoca într-un oraş verde şi să-i crească şansele de a se califica pentru titlul de
„capitală europeană verde” în viitor. Candidatul PMP crede că aceasta ar fi o şansă pe care localitatea noastră de care ar trebui să profite, în condiţiile în care, în cazul unei reuşite, Cluj- Napoca ar avea foarte mult de câştigat pe termen lung.