Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Produse cu denumire de origine protejată

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Produse cu denumire de origine protejată, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

În dorinţa de a aduce din ce în ce mai mulţi turişti la Cluj-Napoca, candidatul PMP, Fiţiu Avram, a elaborat un proiect prin care intenţionează să crească notorietatea oraşului, aducând gastronomia locală în atenţia vizitatorilor. Candidatul PMP este de părere că e important ca preparatele locale să fie certificate la nivel european, ceea ceea ce ar însemna o recunoaştere internatională a acestor produse autohtone ca aparţinând regiunii noastre. Asocierea imaginii oraşului cu mâncărurile reprezentative locului, crede acesta, este un aspect important de atracţie turistică, şi, mai ales, un element identitar al oraşului, care îl poate propulsa în ochii turiştilor.

O bună parte din produsele specifice Clujului, printre care se află inclusiv atât de cunoscuta “varză a la Cluj”, nu a primit încă acesastă certificare, iar prin proiectul de faţă, tocmai acest lucru se are în vizor, şi anume demararea demersurilor pentru recunoaşterea la nivel european a acestora. Pentru atingerea acestui obictiv, candidatul PMP doreşte să încurajeze producătorii şi restaurantele de la nivel local să se implice în acţiunile de recunoaştere şi de popularizare a acestor preparate, aducându-şi contribuţiile atât pe partea de producţie, cât şi în vânzare şi promovare. Produse cu origine protejată, ne spune candidatul PMP, Fiţiu Avram,
prezintă importanţă tocmai pentru că fac parte din patrimoniul gastronomic local. Acesta doreşte certificarea a cât mai multe produse tradiţionale, şi intenţionează să instituie o politică publică care să sprijine această acţiune.
Vor putea aceste demersuri pentru definirea gastronomiei locale şi recunoaşterea specificului şi a apartenenţei lor să crească numărul de turişti în oraşul nostru? Asocierea localităţii cu anumite preparate culinare specifice poate să facă o diferenţă reală în câştigurile de pe urma turismului în Cluj-Napoca? Candidatul PMP speră să câştige încrederea clujenilor prin cele 100 de proiecte din portofoliul său de candidat la Primăria Cluj Napoca, acesta fiind unul dintre ele.