Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Muzeul Etnografic al Transilvaniei- muzeu viu

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Muzeul Etnografic al Transilovaniei- muzeu viu, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca a propus contopirea proiectului USAMV, desfăşurat în pădurea Hoia-Baciu, cu facilităţile oferite de Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” şi cu proiectul conceput de Consiliul Judeţean.
Această initiativă are ca scop preschimbarea acestui muzeu în aer liber într-unul viu şi interactiv. Candidatul Fiţiu Avram intenţionează să crească atractivitatea muzeului prin oferirea mai multor opţiuni în ceea ce priveşte modul de petrecere a timpului în cadrul Parcului Etnografic Naţional,
şi adăugând mai multe obiective de atracţie turistică. Printre acestea se numără şi aducerea unor profesionişti în realizarea meşteşugurilor tradiţionale care să se desfăşoare pe raza muzeului, interacţionând cu vizitatorii. Candidatul Fiţiu Avram crede că ar fi, de asemenea, o oportunitate pentru copii să poată să interacţionze cu animalele în cadrul fermei pedagogice realizată de USAMV în Pădurea Hoia-Baciu, în vecinătatea Parcului Naţional “Romulus Vuia”. Proiectul pe care îl are USAMV pe raza pădurii Hoia-Baciu se referă la înfiinţarea unei ferme pedagogice de dimensiuni generoase.
Candidatul PMP este de părere că unirea facilităţilor oferite de Parcul Etnografic Naţional şi de această fermă pedagogică într-un singur pachet turistic ar spori renumele acestora, ar creşte numărul de turişti doritori să le viziteze şi ar oferi o serie de oportunităţi şi beneficii clujenilor
care ar avea posibilitatea, în acest fel, să se angajeze în activităţi diverse în cadrul acestui muzeu în aer liber şi al Fermei pedagogice dezvoltată de USAMV.

Viziunea candidatului PMP, Fiţiu Avram, cuprinde readucerea la viaţă a Muzeului Satului din Cluj-Napoca, transformându-l dintr-un muzeu pasiv intr-un muzeu viu, interactiv, crescându-i în acest fel potenţialul. Candidatul la Primăria Cluj-Napoca, propus din partea PMP, Fiţiu Avram, a intrat în cursa pentru ocuparea funcţiei de primar cu 100 de proiecte ecologice care au ca obiectiv transformarea localităţii noastre într-un oraş verde, conform standardelor europene.