Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Miorița în parcurile urbane

Vizionare placută!

100 Proiecte Verzi

Miorița în parcurile urbane, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

O idee năstruşnică la prima vedere pentru a economisi din bugetul primăriei şi a întreţine parcurile din Cluj-Napoca într-o manieră ecologică, a venit de la candidatul PMP, Fiţiu Avram, şi se materializează într-un proiect care vizează înlocuirea maşinăriilor de tuns iarba cu oi sau
capre care să fie închiriate cu ora. În acest fel, Primăria ar economisi sume sustanţiale care ar fi mers, în mod obişnuit, înspre plata echipamentelor şi utilajelor folosite în întreţinerea parcurilor, a angajaţilor care le mânuiesc sau care adună iarba tăiată în saci şi o colectează, şi a vehiculelor care o preiau.
Aceast iniţiativă, deşi pare hilară la prima vedere, a fost preluată de la câteva dintre marile oraşe europene care au pus-o în practică din motive economice şi ecologice, după cum ne spune candidatul PMP pentru funcţia de primar al Municipiului Cluj-Napoca, Fiţiu Avram. Acest proiect are atât o valenţă culturală, cât şi una educaţională, afirmă candidatul PMP, acesta putând constitui un prilej pentru desfăşurarea orelor de educaţie în natură pentru elevi. Profesorii, învăţătorii, educatorii şi părinţii vor fi încurajaţi să îşi ducă copiii în parcuri pentru a interacţiona direct cu aceste animale, profitând de aceste condiţii şi de contextul de învăţare oferit.
Deşi aplicarea unei astfel de idei ar putea salva bani din bugetul primăriei şi ar putea reduce poluarea, unii locuitori ar putea fi deranjaţi de modul în care prezenţa acestor animale ar putea afecta imaginea parcurilor urbane, sau de mirosul animalelor în cauză.
Candidatul propus de PMP, Fiţiu Avram, a pregătit o sută de proiecte verzi prin intermediul cărora şi-a propus să ecologizeze Cluj-Napoca, încercând să-i ofere, în final, şansa de a candida pentru titlul de „capitală europeană verde” în viitor, distincţie care vine la pachet cu nenumărate beneficii şi câştiguri pentru oraş şi pentru locuitorii săi. Atât proiectul de faţă, intitulat “Mioriţa în parcurile urbane”, cât şi celelalte nouăzeci şi nouă de proiecte elaborate de candidatul Fiţiu Avram, au ca finalitate reducerea poluării şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru cetăţenii oraşului nostru. Înlocuirea unor maşinării poluante, utilizate în tuderea ierbii din parcuri, cu oi sau capre care pot face acelaşi lucru, însă într-o formulă mult mai ieftină şi ecologică, este una dintre măsurile simple şi accesibile de a conduce la această finalitate pe care o urmăreşte candidatul PMP.