Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Masă caldă gratuită pentru pensionari

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Masă caldă gratuită pentru pensionari, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

O măsură pentru a răspunde nevoilor pensionarilor clujeni este propusă de către candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, într-unul dintre cele 100 de proiecte cu care şi-a pus în plan să schimbe faţa oraşului nostru. Aceasta se referă la adoptarea unei politici publice prin care să se ofere o masă caldă, preparată din produse ecologice, locuitorilor care au
trecut de pragul pensionării. În acest fel se asigură că orice clujean ajuns la o etate are la îndemână hrană caldă, proaspătă şi sănătoasă.
Această iniţiativă ar putea fi de mare folos, în special pentru aceia dintre pensionari care au venituri mici, sau care, poate, nu au un sprijin. Multe persoane vârstnice nu şi-ar putea permite să achiziţioneze alimente ecologice, atât de importante pentru sănătatea fizică, aspect cu atât mai relevant pentru oamenii care au o vârstă înaintată. Şi, chiar mai rău, poate unii dintre clujenii în vârstă au ajuns să sară peste mese, din lipsuri financiare. Cu atât mai mult pentru aceştia, un astfel de proiect ar putea să aibă un impact major asupra vieţii lor.
Candidatul PMP, Fiţiu Avram, pune accentul pe importanţa consumului de hrană ecologică pentru sănătate, şi doreşte ca aceasta să ajungă mai accesibilă pentru clujeni. În planul său de a creea un oraş verde, hrana ecologică ocupă un loc important, cu atât mai mult cu cât candidatul Fiţiu Avram deţine cunoştinţe avansate în acest subiect, fiind expert în ecologie şi predând pe marginea subiectului agriculturii ecologice la USAMV. Acesta a alcătuit un dosar cu 100 de proiecte verzi pe care îşi doreşte să le implementeze dacă reuşeşte să ocupe funcţia de primar al Municpiului Cluj-Napoca.