Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Hrană locală

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Hrană locală, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Prin introducerea unei politici publice, candidatul propus de PMP pentru poziția de primar al municipiului Cluj-Napoca, Fițiu Avram, dorește să pună bazele unui sistem de aprovizinare a orașului nostru cu hrană ecologică, procurată din comunele învecinate. Acestă inițiativă are ca scop încurajarea clujenilor pentru a alege o alternativă mai sănătoasă în ceea ce
privește hrana consumată și oferirea condițiilor necesare pentru a-și achiziționa produse alimentare calitative și autohtone, provenind chiar din propria regiune. În această manieră, producția locală va putea să ia amploare, ușurând traiul micilor producători din mediul rural care doresc să-și distribuie produsele în Cluj-Napoca, însă nu li s-a oferit această oportunitate până acum. Înlocuirea mâncării cumpărate din supermarket cu cea bio, „de țară”, ar trebui să fie o alegere accesibilă pentru orice clujean, tocmai deoarece este firesc, susține candidatul PMP, să avem acces la produse autohtone, la produse care nu au fost tratate sau chimizate anterior și care nu ne pun în pericol sănătatea în vreun fel.
Hecologică este un domeniu de interes al candidatului PMP, Fițiu Avram, acesta fiind expert în ecologie și ținând cursuri, ca și conferențiar la USAMV, pe tema agriculturii ecologice. Fiind un domeniu explorat de către acesta ani și zeci de ani, candidatul PMP crede că poate să vină cu un plan concret și aplicabil care să susțină alternativa hranei sănătoase în Cluj și a produselor autohtone. Influența pe care un astfel de proiect ar putea s-o aibă atât la nivelul economiei locale, cât și în tot ce înseamnă sănătatea localnicilor, împroprierea unor comportamente sănătoase și realizarea unor alegeri responsabile în ceea ce privește consumul, nu este de neglijat. Candidatul PMP speră să-i facă pe clujeni să se reorienteze de la alimentele de supermarket la cele din gospodăriile vecinilor lor din comunele apropiate.