Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Hub de inovații pentru studenți și absolvenți

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Hab de inovații pentru studenți și absolvenți, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Candidatul PMP, Fiţiu Avram, a prezentat recent unul dintre proiectele cu care se aventurează în candidatura pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, şi care, de data aceasta, îi vizează pe clujenii care fac parte din păturile studenţilor şi ale absolvenţilor. Acesta şi-a expus iniţiativa în cadrul unu interviu, în care a afirmat că doreşte să încurajeze stundeţii şi absolvenţii să îşi pună în practică propriile idei antreprenoriale, materializandu-le în cadrul unor start-up-uri pentru care să primească susţinere printr-o politică publică.
Fiind vorba de un oraş universitar, numărul tinerilor care studiază la o facultate în Cluj- Napoca, este mai mult decât generos, fără să mai menţionăm tinerii care şi-au finalizat studiile, dar au rămas să-şi facă un viitor aici. Candidatul PMP afirmă că doreşte ca minim 10 000 dintre
aceşti studenţi şi absolvenţi să fie selectaţi pentru a face parte din acest hub de inovaţie tehnologică. Acesta a declarat că intenţionează să finanţeze cel puţin 1 000 de idei de start-up-uri. Însă, în condiţiile în care doar în jur de 1 000 dintre aceşti tineri îşi vor putea materializa ideea, din câte înţelegem, ar putea fi această iniţiativă cu adevărat o oportunitate pentru studenţi?
Care vor fi criteriile de selecţie a studenţilor pentru acest hub? Dar a ideilor care îşi vor câştiga finanţarea? De asemenea, ne întrebăm: cum va putea fi susţinută financiar înfiinţarea a 4 000 de start-up-uri în 4 ani?
Candidatul PMP, Fiţiu Avram, intenţionează să-i implice pe tinerii cu studii superioare în procesul de creştere a bunăstării oraşului, conform spuselor sale, încurajând, totodată, minţile sclipitoare să aducă inovaţii. În cadrul aceluiaşi interviu, acesta afirmă că vrea ca absolvenţii să devină antreprenori în loc să îşi găsească un job oarecare. Dar oare nu ne poate duce cu gândul acest lucru la faptul că absolvenţii nu sunt valorizaţi conform cu pregătirea lor? Dacă tinerii cu pregătire în mediul universitar vor considera acest proiect ca fiind o şansă pentru ei şi pentru oraş, rămâne de văzut.