Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Farmacii verzi pentru pensionari

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Farmacii verzi pentru pensionari, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

A fost propus un proiect care să le permită pensionarilor din Cluj-Napoca accesul la medicamete naturiste în regim gratuit, acesta făcând parte, alături de alte 99, din portofoliul de candidatură pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca al candidatului propus de PMP, Fiţiu Avram. Acesta doreşte să sprijine nevoile care privesc sănătatea pensionarilor clujeni şi să le ofere posibilitatea să apeleze la medicamente concepute din substanţe naturale în locul celor de sinteză.
Prin proiectul intitulat “Farmacii verzi”, candidatul PMP speră să le facă viaţa mai uşoară locuitorilor care au trecut de vârsta pensionării, introducând o politică publică prin care o alternativă naturistă a tratamentului medicametos să poată să fie procurată fără sa producă
pagube în buzunarele pensionarilor, ci să poată fi finanţată de către Primăria Cluj-Napoca.
Candidatul din partea PMP, Fiţiu Avram, este expert în ecologie şi militează pentru a spori accesul la alternative bio care să conserve sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător. Prin cele 100 de proiecte intenţionează să facă din Cluj-Napoca un oraş verde până în 2024,
aspirând chiar la şansa pe care ar putea s-o ofere oraşului nostru pentru a se califica pentru titlul de „capitală europeană verde”. Pentru această distincţie importantă se luptă mai multe oraşe europene dezvoltate, şi vine la pachet cu o serie de beneficii deloc de neglijat.
Numeroşi pensionari clujeni au nevoie lunar de medicamente pentru problemele de sănătate cu care se confruntă, şi multe dintre acestea sunt foarte costisitoare, mai ales pentru pensiile modeste din care trăiesc unii dintre ei. În aceste condiţii, ajutorul din partea primăriei ar putea fi mai mult decât binevenit. Însă cât de de ajutor ar putea să fie pentru aceştia apelarea, ca alternativă, la tratamente naturiste? Ar putea fi acestea la fel de eficiente încât să constituie un ajutor real? Acest lucru rămâne la decizia votanţilor.