Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Arc de Triumf

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Arc de Triumf, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Un oraş verde până în 2024, aşa sună obiectivul ambiţios al candidatului propus de PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram. Acesta este conferenţiar la USAMV, domeniul său fiind tocmai ecologia, iar acum s-a decis că ar putea să-şi utilizeze cunoştinţele şi competenţele pentru
a face din Cluj-Napoca un oraş ecologic, aşa cum şi-ar dori să fie localitatea în care stă, şi aşa cum a văzut în atâtea alte state mai dezvoltate. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, candidatul PMP a pregătit 100 de proiecte verzi care să schimbe perspectiva oraşului nostru. Unul dintre acestea atinge teme de importanţă culturală şi istorică. Proiectul intitulat „Arcul de triumf” se doreşte a fi o celebrare anuală a ostaşilor care au pierit pentru pământul natal din Transilvania. Acesta va fi compus din elemente naturale pentru a conecta cultura şi natura în mentalul colectiv.
Această mişcare culturală propusă ar putea surâde clujenilor, însă introducerea unei potitici publice pentru a susţine o iniţiativă care aduce beneficii mai degrabă simbolice decât practice ar putea să fie considerată de mulţi o risipă de resurse. Iar în condiţiile în care oraşul nostru are încă suficient de multe nevoi şi neajunsuri, ar putea fi oameni care să considere că banii alocaţi pentru o astfel de mişcare ar putea fi investiţi în proiecte care să rezolve problemele practice cu care se confruntă oraşului.
Ideea s-a născut din dorinţa de a readuce în atenţia publică subiectele de importanţă majoră din bagajul nostru cultural şi istoric, dar şi de a lega mediul şi natura de acestea. Chiar dacă principalele aspecte vizate sunt mai curând simbolice, o astfel de celebrare ar putea fi în măsură să aducă mai mulţi turişti curioşi în legătură cu istoria, cultura şi valorile româneşti, sau care să-şi dorească pur şi simplu să admire evenimentul.