Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Universități clujene în top 100 internațional

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Universități Clujene, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Subiectul necesităţii realizării unor schimbări la nivel de învăţământ universitar a fost abordat de curând de unul dintre candidaţii pentru poziţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, şi anume de candidatul propus de PMP, profesor conferenţiar la USAMV, Fiţiu Avram. Acesta a subliniat necesitatea de a se trece la un învăţământ antreprenorial, dar şi nevoia unui nivel mai înalt de implicare a universităţilor în soluţionarea nevoilor din mai multe domenii la nivel european.
În acest scop, candidatul PMP propune integrarea unei politici publice care să susţină adoptarea unei noi perspective de către instituţiile de învăţământ superior din municipiul Cluj-Napoca. Primele 5 universităţi de top din localitatea noastră vor fi sprijinite să se dezvolte asfel încât să ajungă să ocupe poziţii relevante în top 100 cele mai bune universităţi din Europa. Iar în ceea ce priveşte însuşirea unei paradigme de tipul învăţământului antreprenorial, se doreşte o implicare mai semnificativă din partea universităţilor pe plan economic şi nu numai.
Profesorul Fiţiu susţine că este de interes ca aceste universităţi clujene să fie încurajate să semneze acorduri cu universităţile europene de prestigiu, pentru a iniţia cât mai multe colaborări pe teme ştiinţifice. Este de dorit să fie iniţiate schimburi de studenţi şi de profesori cu aceste
universităţi, şi, de asemenea, să se realizeze conferinţe şi iniţiative de implementare a rezultatelor din cercetare în funcţionarea societăţii în scop evolutiv, şi pentru a diminua dificultăţile existente la nivel european. Ştiinţa poate aduce rezolvări la multe impasuri de care se lovesc comunitatea
şi mediul înconjurător, iar lumea academică trebuie încurajată să aducă rezolvările pe care le aşteptăm.
Țelul candidatului prin acest proiect propus este acela de a aduce universităţile clujene de top la un loc de cinste la nivel european, susţinând evoluţia acestora pe cât mai multe niveluri.