Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Spitale Verzi

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Spitale verzi, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, prof. Conf. Fiţiu Avram, propune o serie de schimbări în ceea ce priveşte sistemul medical, luând exemplul ţărilor mai dezvoltate, conform afirmaţiilor acestuia. Astfel, în cadrul unui interviu, prof. Conf. Fiţiu Avram ne exprimă dorinţa sa de a introduce o politică publică prin care să influenţeze anumite aspecte pe care le consideră importante în domeniul sănătăţii, începând cu hrana care le este servită bolnavilor în spitale.
Aceasta se doreşte a fi înlocuită cu hrană bio, nechimizată, aşa cum ar fi firesc să li se ofere persoanelor care se află internate în spital. Profesorul conferenţiar de la USAMV consideră că schimbarea ar trebui să înceapă de aici, căci foarte multe boli au ca sursă alimentaţia nesănătoasă. Mai departe, candidatul PMP ne vorbeşte despre preluarea unei noi abordări cu privire la boală. În prezent, românii merg la medic doar atunci când nu le rămâne altă alternativă, ne spune candidatul PMP, însă cel mai benefic ar fi ca sistemul de sănătate să să axeze mai întâi pe prevenţie, şi apoi pe tratare. Această idee merge pe linia construirii unui parteneriat între medic
şi pacient pentru scopul suprem al celui din urmă. În acelaşi timp se doreşte introducerea posibilităţii de monitorizare a sănătăţii de la distanţă, astfel încât bolnavul să nu fie necesar să se deplaseze decât în cazuri serioase când acest lucru ar fi necesar.
În condiţiile în care sistemul nostru medical se confruntă cu atâtea lagune şi neajunsuri, pot avea, oare, aceste schimbări propuse, un impact suficient de mare încât să conducă la o evoluţie vizibilă?
Prof. Conf. Fiţiu Avram îşi susţine ideile oferind ca exemplu ţările mai dezvoltate, care aplică deja această abordare în sistemul lor medical. Oare sunt acestea doar amăgiri, aşa cum am fost obişnuiţi de alţi politicieni, sau ar putea, într-adevăr, ca aceste propuneri să se materializeze în ceva valoros pentru comunitatea noastră?