Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Păduri urbane

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Urbane

Păduri urbane, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Una dintre propunerile legate de schimbarea oraşului, din portofoliul cadidatului PMP, Fiţiu Avram, se referă la amenajarea pădurilor de la periferie, sub forma unor parcuri care să beneficieze de toate dotările necesare. Prof. Conf. Fiţiu Avram doreşte să introducă alei, spaţii de
creaţie şi de recreaţie, şi un parc de aventură pentru copii şi adulţi. Acest proiect al candidatului la Primăria Cluj-Napoca doreşte să sprijine educaţia, cultura şi activităţile recreative şi artistice, oferind spaţii special dedicate artiştilor pentru a-şi realiza munca, găzduind ore de educaţie în natură, şi oferindu-le locuitorilor acces la o zonă în care pot să-şi petreacă timpul liber.
Candidatul PMP afirmă ca a preluat ideea de la marile oraşe sau capitale europene, precum Bruxelles, care se bucură de mult timp de astfel de parcuri construite la periferie.
Cum intenţionează Prof. Conf. Fiţiu Avram să realizeze acest lucru?
Candidatul propus de PMP la Primăria Cluj-Napoca susţine că va adopta o politică publică prin care va fi finanţată amenajarea acestor parcuri pentru clujeni, care vor fi păzite şi vor beneficia de toate condiţiile necesare, chiar şi de un punct medical. În acestea vor fi construite alei simple şi alei suspendate, căsuţe în copaci, şi trasee pentru copii şi adulţi de tipul
celor dintr-un parc de aventură. Şcolile vor fi sprijinite de primărie să organizeze regulat ore de educaţie în natură pentru elevi, iar artiştii vor si susţinuţi să-şi mute activităţile din ateliere în spaţiile dedicate lor din aceste zone de agrement. O astfel de iniţiativă poate oferi şansa localităţii noastre de a atinge indicatorii europeni pentru a putea candida pentru „Cel mai verde oraş”. Însă clujenii deja frecventează zonele împădurite din apropierea oraşului pentru a se recrea, oare este într-adevăr necesară o investiţie pentru amenajarea acestor acestor spaţii?
Candidatul PMP afirmă că doreşte să pună la dispoziţie nişte “oaze de linişte” care să le ofere facilităţi şi oportunităţi de învăţare, de socializare şi de implicare în diverse activităţi recreative, în condiţii de siguranţă.