Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Case Verzi

Vizionare plăcută!

100 Proiecte Verzi

Case Verzi, parte din planul „100 Proiecte Verzi”

Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, vine cu o propunere de politică publică prin care să fie susţinute iniţiativele pentru „prima casă verde” şi ”primul cartier verde”. Proiectului candidatului PMP are ca scop finanţarea de către primărie, a unei părţi din costurile aferente obţinerii unei locuinţe verde, fie ea casă sau apartament. Acest lucru se poate referi la contribuirea la plata ratei bancare, sau la sprijinirea unor alte costuri adiţionale, de dotare cu plante sau arbori, seminţe pentru grădină, ornamentarea grădinii, sau alte tipuri de amenajări care merg în această direcţie. Ţelul este obţinerea, în timp, a unor cartiere întregi verzi cu care să se mândrească oraşul nostru. Astfel, clujenii vor putea să trăiască în permanenţă într-o ambianţă naturală şi sănătoasă.
Viziunea candidatului PMP, Fiţiu Avram, merge către un viitor în care Cluj-Napoca să deţină cartiere verzi, iar acest proiect ar putea fi un prim pas spre acel viitor. Casele verzi sunt mai potrivite pentru realitatea actuală, contribuie la un mediu mai propice, şi pot fi o moştenire de preţ pentru copii noştri, nu doar ca şi proprietate, dar şi pentru faptul că acestea duc la un mediu mai puţin poluat.
Casele verzi, deşi cer o investiţie mai mare pentru a fi clădite, aceasta se rentează odată cu trecerea timpului, tocmai datorită beneficiilor pe care le aduc cu sine. Dar ce înseamnă o casă verde? În primul rând, materialele utilizate în construcţia acesteia sunt în totalitate naturale. Mai apoi, casele verzi se folosesc de panouri solare pentru încălzire, şi de panouri fotovoltaice pentru a genera energie electrică.
Casele verzi sunt mai uşor de întreţinut şi rezistă mai bine în timp. Mai mult decât atât, acestea sunt mai luminoase şi mai călduroase iarna, şi oferă un mediu sigur pentru familia pe care o găzduieşte.