Categorii
100 Proiecte Verzi

#100deProiecteVerzi Optimizare trafic prin Blockchain

Vizionare plăcuă!

100 Proiecte verzi

Blockchian, parte din planul „100 de Proiecte Verzi”

Una dintre hibele orașului pe care candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fițiu Avram, și-a propus s-o diminueze, aplicând viziunea sa de preschimbare a municipiului Cluj-Napoca într-un oraș verde, este problema traficului sufocant. Deși avem un oraș foarte dezvoltat din
multe puncte de vedere, ceva atât de simplu precum deplasarea dintr-un loc în altul ne cauzează încă dureri de cap. Aglomerația constantă din Cluj-Napoca, nevoia de a schimba mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la locația spre care ne îndreptăm, circulatul bară la bară minute sau zeci de minute în șir reprezintă aspecte care au rămas nesoluționate până în prezent.
Fițiu Avram, profesor conferențiar la USAMV, a propus un proiect care presupune dezvoltarea unei aplicații mobile care să monitorizeze mișcarea participanților la trafic, oferindu-le constant informații despre acesta și facilitând eficiența deplasării. Proiectul “Blockchain” a fost aplicat cu
success în alte state și pare să dea roadele promise, după cum afirmă candidatul PMP. Acest proiect permite locuitorilor să ajungă la destinația dorită schimbând mai multe mijloace de transport și folosind același bilet, procurat prin intermediul aplicației. Dar, totuși, o astfel de măsură s-ar potrivi pentru orașul nostru? Sau ce ar aduce în plus față de informațiile deja disponibile pe google maps?
Modul în care se circulă în Cluj-Napoca poate fi o problemă importantă, dar nu putem nega faptul că orașul nostru are neajunsuri și mai mari pentru care se cere rezolvare. În acest caz, de ce ar fi nevoie ca Primăria să investească în remedierea acestui aspect?
Prof. Conf. Fițiu Avram susține că soluția pentru problema traficului este chiar sub nasul nostru, fiind accesibilă și necesitând o investiție minimă, și anume să apelăm la tehnologie. Folosindu-ne în mod inteligent de resursele tehnologice de care dispunem, candidatul afirmă că am putea să ne ușurăm viața, scutindu-ne de stresul cauzat de un simplu drum până la serviciu și scăpând de distresul cauzat de traficul infernal.